top of page
Damspelare i Gatans Lag står på rad och håller armarna om varandra.

om oss

Gatans Lag är en ideell förening som bedriver fotbolls- och fysträningar, Öppet hus, cuper, läger, event, utbildningar och andra aktiviteter. Våra deltagare lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller med psykisk ohälsa. Flera av våra ledare har erfarenhet från missbruk och hemlöshet.

mål och vision

Gatans Lag vill vara en positiv och lustfylld gemenskap, dit deltagarna vill återkomma och utvecklas av egen kraft. Deltagande och glädje är viktigare än prestation och resultat.

Genom att skapa motivation och kraft hos spelarna att själva förändra sin livssituation kan vi tillsammans besegra hemlöshet, missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa genom fotboll. Med grund i våra ledord frivillighet, lust och gemenskap vet vi att en boll kan förändra världen.

Två spelare i Gatans Lag håller om varandra.
Två spelare i Gatans Lag som kramas.

resultat

Varje människa som lämnar ett liv med droger och kriminalitet bakom sig är inte bara en vinnare i sig själv utan för hela samhället. Många av våra spelare har gjort just den resan.

Vår årliga effektmätning visar att 73 procent av deltagarna tränar varje vecka.  Över 90 procent upplever att de mår bra efter en träning/aktivitet med Gatans Lag. Lika många säger att de kommit in i en gemenskap, fått nya vänner samt kraft och motivation att förändra sitt liv.

utmärkelser

Vi blir glada och stolta när vår verksamhet och det vi åstadkommer uppmärksammas och får spridning. Det ger oss energi när vi får bekräftelse på att andra tror på det vi gör. 

Fotbollspelare hoppar och sträcker upp armarna i luften.

här finns vi

Gatans Lag är en rikstäckande förening som för närvarande har verksamhet i Göteborg, Stockholm, Solna och Västerås. Här bedriver vi regelbundna fotbollsträningar för våra herr- och damlag samt Öppet hus-verksamhet varje vecka. 

 

Vår plan är att successivt starta verksamhet på flera orter i landet. 

styrelse

Gatans Lag är en ideell rikstäckande förening. Styrelsen utses av medlemmarna vid våra årsmöten. Vår styrelse är ideellt arbetande och består av personer med engagemang, erfarenhet och kompetens inom områden som är viktiga för föreningen. 

Ordförande: Tony Stigmanslid

Vice ordförande: Elisabeth Anderton.
Ledamöter: Andreas Dahlberg, Lars Ekholmer, Åsa Frykberg, P-O Hevius, Tony Karmaluoto, Tobias Schreiber, Matthias Andreasson.

 

Kontakta styrelsen på tony@destroyer.se

Fotbollsspelare som står på händer.
Fotbollsspelare i Gatans Lag klädda i landslagskläder springer på rad och håller varandra i handen.

historik

Föreningen Gatans Lag bildades 2008 i Göteborg, där det har bedrivits verksamhet sedan dess. Några år senare startades aktiviteter i Stockholm och Solna. Under 2023 utvidgades verksamheten till Västerås.

Motsvarande verksamheter finns runtom i hela världen. Värdefullt erfarenhetsutbyte sker ofta i samband med internationella turneringar och cuper. 

bottom of page