top of page
Fotbollsspelare från Gatans Lag springer på rad och håller varandra i handen.

vad vi gör

Gatans Lag är en förening som vänder sig till människor som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller med psykisk ohälsa. Vår vision är att besegra just detta genom fotboll. 

Vi gör det genom att skapa kraft och motivation hos spelarna att själva förändra sin livssituation.

Alla är välkomna

Hos oss är alla välkomna oavsett fotbollskunskaper eller hur ens livssituation ser ut. Våra spelare är från 16 år och uppåt. Vi tar emot nya deltagare vid  varje träning, det är bara att dyka upp. Det enda kravet vi har är att man kommer nykter och drogfri för dagen. Vi har även nolltolerans vad gäller hot och våld.

Vi finns på flera orter

Föreningen Gatans Lag bildades 2008 i Göteborg, idag har vi damlag och herrlag i Göteborg, Stockholm, Solna och Västerås. Totalt är vi ett hundratal spelare. Vår plan är att starta verksamhet på fler ställen.

  • Instagram
  • Instagram
  • Instagram

Vi är ett landslag

Vi representerar Sverige i Homeless World Cup som spelas varje år någonstans i världen. Det gör oss till ett landslag – inte Sveriges bästa men förmodligen det mest meningsfulla.

Fotbollsspelare som jublar

Våra aktiviteter

Träningarna utgör grunden i vår verksamhet. Tillsammans skapar vi också aktiviteter för att bygga och stärka relationerna inom laget och öka förutsättningarna för ett drogfritt liv tillbaka till samhället. Det är allt från cuper, turneringar och resor till grillkvällar och föreläsningar. Varje vecka har vi Öppet hus då vi umgås, fikar och får möjlighet till samtal.

street soccer nations cup

träning med förbundskapten

Häng med när våra spelare tränar med dåvarande herrlandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren, som också är ambassadör för Gatans Lag.

bottom of page